Na kaj smo pozorni pred nakupom

KAKO SE PRAVILNO LOTITI PRODAJE?

Iz izkušenj vam lahko povem, kako posamezniki, šele po več opravljenih ogledih, začnejo ugotavljati kaj je to tisto pravo. In največkrat je prava tista nepremičnina, ki so si jo ogledali na začetku svojih iskanj, seveda je v vmesnem času le ta prodana in razočaranje je toliko večje. Po toči zvoniti je prepozno.

KAKO PRIPRAVLJEN V NAKUP NEPREMIČNINE?

1. Po razmisleku ugotovimo kaj želimo.

Iz izkušenj vam lahko povem, kako posamezniki, šele po več opravljenih ogledih, začnejo ugotavljati kaj je to tisto pravo. In največkrat je prava tista nepremičnina, ki so si jo ogledali na začetku svojih iskanj, seveda je v vmesnem času le ta prodana in razočaranje je toliko večje. Po toči zvoniti je prepozno.

Vemo, da večina iskalcev nepremičnin to počne le nekajkrat v svojem življenju. Standardi gradnje, zakoni in vse ostale pomembne okoliščine, ki nas obkrožajo pri aktivnostih te vrste pa se seveda spreminjajo in dopolnjujejo.

Pri nas vam bomo, po temeljitem pogovoru, sestavili seznam vaših želja, ugotovili bomo katerim dajete prednost, katere niso tako pomembne in kaj je tisto česar si resnično ne želite. Tako opremljeni vam bomo že v samem začetku lažje izbrali primerne nepremičnine in vas vodili na oglede kjer ne boste izgubljali časa, ne vi, ne mi.

2. Izdelajmo si finančni načrt.

Na podlagi želja in s pomočjo dobrega posrednika, ki nas seznani s trenutnimi tržnimi razmerami, je potrebno vedeti koliko denarja potrebujemo za nakup in v kolikor ga ni zadosti, kjer in pod kakšnimi pogoji lahko pridobimo dodatna sredstva, ki nam bodo omogočila nakup.

Z veseljem vam bomo pomagali saj pogodbeno sodelujemo z nekaterimi bankami, do nekaterih bank vas lahko usmerimo, predvsem pa vas bomo opozorili na kakšen način primerjati ponujeno, da se boste lahko dobro odločili.

3. Upoštevajmo vse stroške – tudi najmanjše.

Sedaj, ko veste približno koliko denarja boste namenili za nakup in iz katerih virov boste kupnino pokrili je eden pomembnejših dejavnikov vsa stroškovna »navlaka«, ki tak nakup spremlja: strošek, ki ga banka zaračuna za odobritev in realizacijo kredita, strošek notarskega zapisa kadar gre za hipotekarno posojilo, strošek vpisa lastninske pravice v zemljiško knjigo, strošek našega posredovanja, strošek selitve, strošek menjave dokumentov in še kakšen se najde (strošek menjave ključavnice vhodnih vrat….).

4. Kako vem kaj je tisto ta pravo.

Odgovor je na dlani: KO VIDITE NEPREMIČNINO PRVIČ IN VAS LE TA PREVZAME.

Vse ostalo je taktiziranje vezano na ceno, kako bo ustrezala ta nepremičnina družini čez 10 let, kako se bodo gibale cene v prihodnje, ali ste pripravljeni adaptirati nepremičnino in se ukvarjati z logistiko zaporedij – kateri mojster mora prvo opraviti svoje delo, da bi lahko za njim nadaljeval drugi in tako naprej.

Seveda vas bomo sproti seznanjali z vsemi relevantnimi dejavniki, ki so primerljivi, v okolici z vašo nepremičnino, ki jo kupujete – ne posegamo v vaše misli in razmišljanja, odločitev je vaša in ne želimo vas prepričevati, ker smo samo vaš servis, ki vam stoji ob strani.

5. Poskusimo ugotoviti kam gremo.

V kolikor imate izbranih dve ali več primerljivih nepremičnin, ki vam ustrezajo po vseh merilih in ne veste kako naprej je najbolje, da:

Se sprehodimo po soseski, da vidimo urejenost, kako diha soseska, kje so igrala, kako varen je otrok na poti v šolo, poglejmo če so poštni nabiralniki uničeni ali celi, če je veliko grafitov po objektu, . seveda v različnih delih dneva (zjutraj, čez dan, zvečer)

Oglejmo si izbrane nepremičnine skupaj z osebo, ki ji zaupamo ali z družinskimi člani, da se lahko tudi oni odločajo, ker vi ste tako ali tako v precepu

Seveda bo vaš posrednik prisoten in z vami, ker vas bomo opozarjali na stvari, ki jih vi ne vidite pa čeprav vas bomo odvrnili od nakupa določene nepremičnine a zavedamo se, da gradimo zaupanje in, ko boste našli tisto kar želite boste veseli, da smo vam pomagali.

6. Poiščimo zaupanja vredno pomoč.

Naš posrednik bo dokumentacijo preveril še preden boste segli z roko po pisalu ali v denarnico. Pogodbo bo izdelal notar in sicer v notarskem zapisu z izvršilnim naslovom, ker notar jamči vsebino zapisanega in je dodatna varovalka ob zavarovani odgovornosti iz naslova poslovanja, ki jo ima vsak posrednik z licenco sklenjeno pri svoji zavarovalnici.

NAŠA SKRB ZA VAS